pe. tammi 17th, 2020

Liiga 11.12.

Kuuden ottelun ilta, joten lyödään taas MEGAhassuttelu tulille. Viimeeksi osui kaksi maalintekijää, joten parantamaan pitää ryhtyä, ettei harrastuksesta tule liian kallista.

Illan peleissä on kertoimien puolesta suosikkeina ainakin JYP, Kärpät ja Ilves. TPS, Tappara ja Ässät puolestaan hentoisia suosikkeja. Oikeastaan nämä lähinnä kertovat vain siitä, että Pelicans kyntää syvällä, koska Ässiä pidetään suosikkina.

Koska hassuttelussa on nimenomaan kyse pelaajista, otetaan myös pieni katselmus pistepörssiin. Siellä alkukauden Tappara valta on tosiaan murtunut. Kympin joukossa enää yksi mies. Ja Kuuselakin vain vaivoin olemalla se kymmenes. Kärppien ykköskenttä mahtuu kokonaisuudessaan 10 kärkeen.

Maalipörssin kärjessä, kuten pistepörssinkin, on JYPin Julius Nättinen. 22 maalia 27 peliin, ei huono. Eemeli Suomi kakkosen 17 maalilla ja sitten useampi mies 13 maalissa. Lauri Pajuniemellä myös 13 maalia, joka on kova saavutus joukkueesta, joka on ollut surkea.

Sinänsä hassu kiekkoviikko, kun maajoukkue treenaa samaan aikaan, joten sinne valitut ukot puuttuu kokoonpanoista. Siksi ehkä lapulle päätyy muutama yllätys:

Mika Partanen, Jukurit. JYP menettänyt Leijonien kitaan 4 kärkiukkoa. Ei voi olla näkymättä ainakin alussa. Jukurit kuitenkin kova joukkue. Viime viikolla Partanen petti, joten kokeillaan uudelleen.

Jere Innala, HPK. Myös Kärpät on menettänyt ukkoja Leijoniin. Ykkösen puuttuminen ei voi olla näkymättä, ja Innala pelaa Luceniuksen rinnalla tänään. Siinä minäkin tekisin maalin.

Matias Maccelli, Ilves. Muccelis-Maccelis, kuten Ilveksen sometilit hassuttelee. Hirveässä iskussa tämä TPS-kasvastti, jolle ei sieltä tilaa löytynyt,

Anton Levtchi, Tappara. Oli pitkään ilman maaleja, nyttemmin saanut sellaista peliaikaa, jossa maaleja olisi tehtävä. Pakko on usein hyvä motivoija.

Lauri Pajuniemi, TPS. Ollut kovassa iskussa. Ja sitä iskua on käytetty hyvin hyödyksi. Ilmeisesti TPS tarvitsee jonkun teinin pelastamaan, ja nyt tälle kaudelle se on löydetty.

Kertoimet Unibetilla osuu välii 3 – 4,9. Järjestelmällä mennään, perinteinen 26*1€. 2/5 saa vähintään kympin takaisin, 3/5 jo voitolle ja 5/5 tuo miltei 2500€.