pe. tammi 17th, 2020

Liiga 18.12.

Vielä ehditään pelata muutama kierros Liiga-kiekkoa ennen joulua. Tämän illan ohjelmassa on neljä peliä. Pikaisesti katsottuna kotijoukkueet ovat vahvoilla Porin peliä lukuunottamatta. Myös kertoimet ovat hieman sinne päin, mutta katsotaan ensin kokoonpanot läpi.

Koska kyseessä on siis 4 pelin kierros, saadaan hassutteluun edustus jokaisesta pelistä, ja siis 2 oikeaa tuo jo voittoa.

Koska tosiaan jokaisesta pelistä tulee nimi, niin käydään nimen perään hieman tarkemmin pelejä myös läpi.

Michael Keränen, HIFK. Kokoonpano on edelleen HIFKlla ehkä hieman heikko verrattuna siihen mitä se parhaimmillaan voisi olla. Lukosta poistui eilen Eero Elo, mutta ehkä menetys ei kentällä näy, sen verran pettymys Elo oli. Lukolla on ollut pidemmän aikaa hieman heikompi vaihe kuin ihan alussa. HIFKn viime peli oli katastrofi Porissa, niin kokoonpanon kuin tapahtuman osalta. HIFK kotona suosikki, Raumalla ehkä toisin.

Philippe Cornet, HPK. HPK olisi ollut kuukausi sitten suvereeni suosikki. Nyt Dufva on tuonut puolustamisen jalon taidon Sporttiin, ja maaleja Sportin peleissä ei välttämättä synny juuri lainkaan. Toisaalta HPKn kovin aktiivinen peli saattaa aiheuttaa vieraskaukalossa suuria ongelmia Sportille. Hovinen ollut selkeä ykkönen Riston tultua peräsimeen. Iso ja peittävä, mutta kiekkoja tippuu torjunnoista, jolloin rouhija osasto HPKssa iskee.

Lauri Korpikoski, TPS. Vaikka aina jaksan muistuttaa siitä, miten Jukurit on hyvä joukkue, ei se siltä ole tuntunut. Välillä maalien tekeminen menee turhan vaikeaksi. Kolmen maalin tekeminen ollut todella vaikeaa viime pelissä, samalla kun oma pää vuotaa vähintään sen kolme maalia. TPS on ollut hieman samassa tilassa, mutta maalien teko on helpottunut. Siksi TPS lienee tänään se parempi joukkue.

Juha-Pekka Haataja, KooKoo. Ässien ennustaminen on vähän kuin ennustaisi säätä kivestä. Saattaa osua, mutta todennäköisemmin ei osu. Kotona ensin tappio Pelicansille ja sitten voitto HIFKsta. Vaikkakin jälkimmäiseen vaikutti kokoonpanot. KooKoo on kuitenkin joukkue, jota on helpompi arvioida. Tietää mitä saa. Tänään se on myös se parempi joukkue. Ässillä muutama uusi nimi mukana, KooKoo maalivahtia lukuunottamatta aika totuttu.

Kertoimet ovat Unibetilla 3,1 ja 4,75. 2/4 tietää aika tarkkaan omien takaisin saamista minimissään, kun taas 4/4 tuo 515€ joulurahat.

Lisäksi en voi vastustaa touta Tepsin kerrointa, Unibetilla 2,65 suoraa voittoa. Siihen pieni panos myös.