pe. tammi 17th, 2020

Liiga 3.12.

3 viikkoa pidetty taukoa ja ihmetelty sitä, mihin suuntaan Liigan joukkueet kukin on menossa. Joukkueisiin on tuotu uusia pelaajia, valmentajia sekä lähetetty myöskin pelaajia pois. Samalla on pidetty silmällä sitä, että koska mikäkin joukkue siirtää katseensa tulevaan, joko pudotuspeleihin taikka ensi kauteen.

Edelleenkään ei osaa sanoa mihin esimerkiksi Lukko on menossa. Alku kausi oli vahva, ja nyt on merkillinen vaihe menossa, vaikka joukkue sinänsä on vain vahvistunut. Jukureilla vuoristorata on vielä erikoisempi.

Valmentajia vaihtaneet TPS ja Sport oli odotusarvoisesti laittamassa puolustusta kuntoon, mutta silti maaleja syntyy peleissä entiseen malliin. Sport toki jo muutamaan peliin pitänyt omaa päätään ylikorostetusti puhtaana, jolloin myös tehtyjen maalien odottama pienenee aika lailla. TPS taitaa vain olla väärin koottu joukkue, jolloin puolustusta ei vain saa kuntoon vaikka mitä tekisi.

HIFK taas tuo kovaa pelimiestä sisään kiihtyvällä tahdilla. Mitä sieltä voi odottaakaan, kun nyt jo tuntuu peli kulkevan. Myös Kärpät on pitänyt kopin ovet rasvattuina, kun pelaajia tullut ja mennyt, silti taso kentällä ollut vakio.

Vielä ei kuitenkaan isketä rahoja kiinni hassutteluun, vaan kokeillaan laittaa tälläinen 4*5€ järjestelmä over 4,5 kohteita. Lapulle laitetaan seuraavat pelit:

HIFK-HPK. HIFK on kovassa iskussa. Myöskin katsomossa istuu jo uusi vahvistus, joka viime kaudella voitti pistepörssin. Varmasti löytyy halua näyttää että tulosta löytyy itse kullakin kun vain yrittää. HPK myös pelaa runsas maalisia pelejä, ja varsinkin HIFKta vastaa näitä over-pelejä on tullut.

Jukurit-Ilves. Vaikka kummassakin päässä on maalivahti, joka välillä seisoo vaikka päällään torjuakseen kiekkoja, niin uskon silti tänään syntyvän maaleja. Ilveksen tehokas ykköskenttä toki on tänään hajalla, kun Ruotsalainen puuttuu kokoonpanosta. Edelliset pelit olleen myös maalirikkaita.

KooKoo-JYP. Huimassa iskussa on JYPin kakkoskenttä. Miltei niin kovassa, että maaleja tulee joka erässä. Myös KooKoolta löytyy miltei vastaava kenttä. Siksi siis tähänkin peliin kova luotto.

Lapulta niukasti jää: KalPa-SaiPa. Molemmat tehneet maaleja viime aikoina. Kai Kantola ollut iskussa, puhumattakaan SaiPan kaksikosta Ramstedt-Zaborsky.

Ei edes mielessä: Tappara-Pelicans. Pelicansin on pakko pistää maalihanat kiinni omassa päässä. Tapparaa vastaan se lienee vaikeaa, mutta ei voi lähteä maalintekokisaankaan, koska Tappara sen veisi varmasti. Myös Pelicansin viimeisiä hetkiä löytää se juoni, jos pudotuspelit kiinnostaa.

Ei edes mielessä, osa 2: TPS-Kärpät. Hieman isompi peli kannattajille kuin joukkueille. TPS myös siinä tilassa, että voittoja olisi saatava, ja jälleen se puolustus pitäisi saada kiinni, jotta voitosta voisi pelata.

Kertoimet Unibetilla lapun kohteissa 1,5 ja 1,65 välillä. Jos siis kaikki osuu, 20€ muuttuu 50€.